Caderea Romei

Căderea Romei

Zilele acestea mi-am abătut mai mult ca de obicei atenția asupra începuturilor creștinismului. Cele trei ramuri creștine primordiale, din care mai exista practic numai una, cea europeană, au o istorie fascinantă.

Creștinismul s-a ridicat prin sângele martirilor și tot în sângele acestora a fost înecat.

Dar nu despre aceasta scriu astăzi. Gândul mi-a fugit de la scrierile Sf. Augustin de Hipona la zilele noastre. Mă gândeam cât de greu de înțeles trebuie să fi fost pentru acei creștini din copilăria bisericii creștine soarta Romei. Îmi închipuiam cum Sf. Augustin privea din orașul nord african către Roma și se întreba, de ce or fi lăsat porțile deschise?

Pentru că Roma a fost prădată ca urmare a unei trădări. Porta Salaria fusese deschisă din interior, iar vizigoții au pătruns aproape fără să întâmpine opoziție. Ce a urmat se regăsește în numeroase scrieri ale epocii, dar și în povești ale unor martiri, precum Sfânta Marcela.

Dar rămâne întrebarea: de ce nu s-a apărat Roma? Chiar și cu puține trupe, chiar și numai cu locuitorii, zidurile ar fi putut rezista. Oricum, șansele de a scăpa ar fi trebuit să îi încurajeze să se apere, fiind puși în fața pericolului unei armate barbare, ce putea jefui orașul.

De ce au deschis porțile? De ce nu s-au apărat?

Probabil din același motiv pentru care Occidentul nu se mai apără. Romanii erau obosiți de un trai îndestulat. De ce să își riște viața în războaie, dacă puteau plăti pe alții să lupte în locul lor? Precum un bătrân, care știe că ceasul i se apropie, romanii nu erau câtuși de puțin deranjați de faptul că l-ar întâlni mai curând.

La fel ca și occidentalii actuali.

Pentru romanii din nordul Africii, situația Romei era la fel de șocantă, cum este acum pentru est europeni situația Europei de vest. De ce nu se apără? De ce își aduc Invadatorii în mijlocul lor?

Priveam deunăzi filmările din gara din München, din 2015. Mase de oameni întâmpinând trenurile, ce aduceau miile de imigranți, oferindu-le baloane și ursuleți de pluș. O manifestare vizibilă a unei societăți suicidale, ce își întâmpină asasinii cu brațele deschise.

Aș dori să readuc firul poveștii în tărâmul realității, prin intermediul unor date statistice comparate între 2014 și 2018, ce provin de la Poliția Federală Germană: 

Crime și lovituri cauzatoare de moarte

2014: 122

2018: 430 / creștere cu 352%

Atacuri de natură sexuală:

2014: 949

2018: 6046 / creștere cu 637%

Vătămări corporale:

2014: 18512

2018: 73177 / creștere cu 395%

Pentru orice om lucid, cifrele sunt evidente. Nu există niciun fel de argument, care să relativizeze o creștere cu 637% a violurilor, o creștere cu 352% a crimelor și cu 395% a vătămărilor corporale.

Cu toate acestea, Occidentul accelerează importul de imigranți.

Un studiu Gallup, desfășurat la nivel mondial în anul 2018, fiind cel mai amplu sondaj de gen desfășurat vreodată, a relevat că în Africa sub-sahariană 33% dintre locuitori doresc să migreze către alte zone. Mai exact 71% din populația din Sierra Leone, 66% din Liberia, 50% din Congo, 40% din Ghana și exemplele ar putea continua.

Dintr-o populație de 995.600.000 de locuitori, 33% doresc să migreze. Încotro oare?

Aproximativ 332.000.000 de oameni doresc să vină spre Europa. Dacă ne raportăm la populația actuală a Germaniei, de aprox. 83 de milioane de locuitori, sau la cea a României, am dispărea pur și simplu.

Dar nu este nevoie ca aceste mase să se deplaseze. Putem face un exercițiu de imaginație. Numai 10% din cei care vor să migreze spre Europa o vor face. Avem 32 de milioane de imigranți. Din aceștia numai 10% ar trebui să aibă un istoric militar în diversele armate specializate în genocid din Africa. Rămân 3,2 milioane de foști asasini. Din aceștia numai 10% să fie în continuare violenți și cu dorința de a-și impune prin forță credința, pornirile criminale sau sexuale. Rămânem cu 320.000 de psihopați, cu experiență militară, dornici să omoare, să jefuiască, să violeze….

Pentru a avea un punct de reper, armata Germaniei numără 62.000 de cadre. România dispune de un număr similar de cadre.

Un cetățean german, aflat într-o funcție publică, mi-a răspuns ca urmare a întrebării mele legate de aceste cifre: „De ce te interesează de fapt migrația? România oricum nu este afectată.”

Nu mai adaug nimic.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry

0 Comment

Leave a comment