COVID-19? De ce nu si un pic de Ciuma Rosie?

Un rău nu vine niciodată singur…

O mică favoare? Oricând!

I-ați face un serviciu șefului? Ați fi dispus să „go the extra mile”, cum spune americanul, pentru a-l mulțumi? Ați încerca să îi citiți dorințele din priviri, poate chiar înainte ca el să și le exprime?

Dacă răspunsul dvs. este nu, înseamnă că nu sunteți dl. dr. Nicușor-Florin Bîgiu. Mă văd nevoit să vă rog să mă însoțiți în complicata călătorie printre toate funcțiile deținute de dl. dr. Bîgiu la stat (sau la unități subvenționate de bugetul național).

Astfel, dl. dr. Bîgiu este momentan manager interimar al Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov, dar și medic ginecolog, activând anterior (și conform surselor din Maternitatea Brașov, activând în continuare) în Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Brașov, unde este coleg cu dl. prof. dr. Marius Moga, care însă îi este și superior în cadrul Facultății de Medicină, în care dânsul deține funcția de decan, iar dl. dr. Bîgiu pe cea de asistent universitar. Aceste încrengături, cu ramificații extinse și în alte instituții medicale au dus la apariția termenului de: „Cooperativa universitară”.

Cuprins de focul numirilor, destituirilor, angajărilor și reorganizărilor în plină criză COVID, dl. dr. Bîgiu o aduce pe dna. dr. Silvia Moga la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov. Gurile rele spun că este o mișcare de „șah” la doamna dr. Colceriu, care se află în fruntea Laboratorului Spitalului, dar veridicitatea acestei informații se va proba în timp.

Cert este, că în data de 01.04.2020, dl. dr. Nicușor Bîgiu o aduce pe dna. dr. Moga în spitalul condus de către dânsul, iar la Zărnești numește un nou coordonator de secție. Cel din urmă beneficiază de această numire, ca o recompensă pentru obediența față de un alt personaj sinistru din mediul medical și universitar, dar despre acesta voi scrie într-un alt material, mult mai amplu.

Pentru dezambiguizare, deoarece dl. dr. Bîgiu insistă să definească numirea dr. Szasz ca fiind o comasare și nu o destituire, îi prezint în continuare definiția comasării, preluată din DEX:

comasare sf [At: IORGA, N.R.A. I, 212 / Pl: ~sări / E: comasa] Reunire a loturilor de teren, a unităților agricole, industriale, comerciale, a instituțiilor.

Deci, dacă o secție, să zicem situată pe Str. Mihai Eminescu, în Brașov, își continuă existența cu un nou coordonator și cu pacienții la aceeași adresă, iar o altă secție, să zicem, din Zărnești, își continuă existența anterioară, cu același număr de paturi și pacienți, dar cu un nou coordonator, NU vorbim despre o COMASARE.

Un alt numitor comun al acestor actori principali este apartenența sau afilierea lor la Partidul Social Democrat.

Putem vorbi astfel (folosind termeni economici) despre o „preluare ostilă” a Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov de către PSD? Eu cred că da.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry

0 Comment

Leave a comment