Declaratii in fals? Bineinteles!

Reputatii patate…

Telenovela de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie continuă. La fel de ilegal ca și până acum.

În data de 1 aprilie 2020, la ora 8:00, dl. dr. Titus Szasz se prezintă la Spitalul Cronic de Psihiatrie din Zărnești în calitate de medic coordonator. Convoacă o ședință cu toți medicii, asistentele și infirmierele și începe să dea dispoziții. Întrebat de actualul medic coordonator, dacă dispune de o numire, acesta afirmă că o are, dar nu o prezintă până la sfârșitul programului.

Din cercetările efectuate, am aflat că abia în data de 1 aprilie 2020 s-a întrunit Consiliul Director al Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov, ocazi cu care dl. dr. Nicușor-Florin Bîgiu a invocat o adresă a DSP, care cere reorganizarea secțiilor spitalului. Solicitarea d-lui dr. Nicușor-Florin Bîgiu nefiind aprobată în Consiliul Director.

Ceea ce dl. dr. Nicușor-Florin Bîgiu a scăpat din vedere este faptul că spitalul în cauză nu este în subordinea DSP-ului, ci în subordinea Consiliului Județean Brașov. Consiliul de Administrație și Consiliul Director trebuie convocate, pentru a-și exprima acordul cu privire la orice măsuri organizatorice, fapt omis de către dl. dr. Nicușor-Florin Bîgiu, care s-a gândit să inventeze un … consiliu de criză.

Care era criza? De ce reprezenta înlocuirea unui medic coordonator cu rezultate excelente (confirmate de procesul complex de audit desfășurat în vara anului trecut) o urgență COVID-19? Cum de s-au desfășurat două „Consilii de criză”, formate din dl. dr. Bîgiu și apropiații săi, fără să fi fost informat Consiliul Director sau Consiliul de Administrație al spitalului? Numai dl. Bîgiu știe răspunsul la aceste întrebări.

Dar să aruncăm o privire asupra d-lui dr. Titus Szasz. Medic primar în psihiatrie, șeful unei secții de pacienți cronici cu 20 de paturi (și 3 pacienți internați), care până la acest moment a reușit să se mențină în afara jocurilor politice. Ce sau mai bine zis cine l-a determinat pe dl. dr. Szasz să intre într-un joc politic?

Se pare că este vorba despre același personaj misterios, care îi indică direcția și d-lui. dr. Nicușor Florin Bîgiu. Același personaj misterios, care tocmai face rocadele în spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov unde, se pare că un alt medic, șef de secție este vizat de o astfel de înlocuire.

Rezumând, dl. dr. Titus Szasz se prezintă la un post în care nu a fost numit, începe să dea dispoziții, fără a avea o calitate oficială, în speranța ca dl. dr. Bîgiu să reușească să forțeze în paralel numirea lui.

Până la momentul la care aceste rânduri sunt publicate, numirea d-lui dr. Titus Szasz pe funcția din care deja dă dispoziții nu există!

Este însă dl. dr. Szasz singurul medic de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov, care face declarații false?

Bineînțeles că nu! Dl. dr. Nicușor-Florin Bîgiu declara în scris astăzi de dimineață că nu colaborează cu Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Brașov.

În acest context, doresc să îl întreb pe dl. dr. Bîgiu, dacă în timpul programului de lucru de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov, a desfășurat următoarele activități:

12 octombrie 2019 – ora 13:45 – naștere la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Brașov (numele pacientei va fi pus la dispoziția organelor de anchetă)

24 octombrie 2019 – ora 13:00 – operație la Spitalul de Obstetrică ș Ginecologie Brașov

09 ianuarie 2020 – ora 12:00 – Universitatea Transilvania Brașov – sesiune

13 ianuarie 2020 – ora 13:00 – își încheie programul de lucru de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov pentru a desfășura activități într-o altă unitate

14 ianuarie 2020 – ora 11:00 – își încheie programul de lucru de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov pentru a desfășura activități într-o altă unitate

16 ianuarie 2020 – ora 9:24 – își încheie programul de lucru de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov pentru a desfășura activități într-o altă unitate

17 ianuarie 2020 – ora 12:00 – își încheie programul de lucru de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov pentru a desfășura activități într-o altă unitate

10 februarie 2020 – lipsește pe parcursul întregii zile, fiind activ în cadrul Universității Transilvania Brașov

5 martie 2020 – ora 12:00 – intră de gardă la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Brașov.

Acestea sunt doar unele dintre datele, la care, conform surselor, dl. dr. Bîgiu era pontat la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov, unde ocupa funcția de manager interimar și manager de proiect (27.000 RON/lună), desfășurând o activitate remunerată și incompatibilă în cadrul unui alt spital.

Șocant a fost faptul că sursele din Maternitatea Brașov au sugerat că dânsul își desfășura toate actele medicale curente (în afara gărzilor) pe parafa unui coleg. Voi verifica informația în speranța că ea va fi infirmată, deoarece dl. dr. Nicușor-Florin Bîgiu a afectat reputația unui număr mult prea mare de medici buni din Brașov.

Cât despre dl. dr. Titus Szasz, exercitarea unei funcții, fără a dispune de o numire pe funcția respectivă, este… Îi las plăcerea de a descoperi singur răspunsul.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry

5 Comments

 • Gica
  Posted April 2, 2020 5:55 am 0Likes

  Si cine este personajul misterios care coordonează Spitalul de Neurologia si nu numai…?

  • admin
   Posted April 2, 2020 6:00 am 0Likes

   Voi publica si aceste informatii in curand. Vreau sa pot sa ofer cat mai multe detalii.

   • Marian
    Posted April 8, 2020 12:23 am 0Likes

    Prefectul …e personajul misterios? ?

    • admin
     Posted April 8, 2020 6:24 am 0Likes

     Nu el, exista personaje mult mai misterioase si bine conectate.

 • Marian
  Posted April 8, 2020 12:23 am 0Likes

  Prefectul …e personajul misterios? ?

Leave a comment