Dr. Nicusor-Florin Bigiu – Incompetenta sau rea vointa?

Puțini dintre noi cunosc numele Nicușor-Florin Bîgiu. Medicul ginecolog, manager interimar al Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov, favorit al elitelor politice brașovene.

Dl. dr. Nicușor-Florin Bîgiu este unul dintre acei norocoși ai sistemului actual, care reușește să cumuleze un salariu cu 5 cifre de la un spital, cu un salariu de 5 cifre de la alt spital și cu o cifră necunoscută din mediul privat, pentru a-și asigura un venit astronomic într-o țară săracă, precum România. Cum reușește să împace dl. dr. Bîgiu două posturi la stat cu normă întreagă și o activitate privată, rămâne un mister.

Despre afacerile, pe care acesta le derulează cu spitalul din subordine, prin interpuși, așa cum spun gurile rele, vom reveni (împreună cu documentele aferente) într-un material ulterior. La acest moment este curat ca lacrima.

Iar el ar fi rămas un vajnic necunoscut, dacă pandemia COVID-19 nu ar fi ajuns în Brașov. Aici, el coordonează unul dintre cele mai mari spitale din județ, care urmează să preia 160 de bolnavi COVID-19 într-o secție eliberată în acest scop.

Deși directorul medical al unității, alături de ceilalți medici ai spitalului i-au atras atenția în mod repetat, inclusiv printr-o scrisoare deschisă, asupra faptului că le lipsesc medicii de specialitate și echipamentele minime pentru tratarea bolnavilor COVID-19, dl. dr. Nicușor-Florin Bîgiu a înțeles să nu ia nicio măsură. În spitalul condus de dl. dr. Bîgiu nu au fost stabilite nici măcar circuitele de transfer ale pacienților, aceștia intersectându-se cu alți bolnavi, asigurând astfel infectarea tuturor.

Mai mult decât atât, în data de 30 martie, când 3430 de combinezoane de protecție, 1450 de măști FFP3 și 1470 de măști FFP2 au fost distribuite spitalelor brașovene de către Instituția Prefectului, Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov i s-au alocat … ZERO.

Aflând despre această situație, personalul medical s-a revoltat, atrăgându-i atenția în mod explicit, asupra deficitului organizatoric și managerial. Între cei revoltați, s-au aflat și medicii, asistentele și infirmierele de la secția din Zărnești a Spitalului de Neurologie și Psihiatrie.

Imediat cum nemulțumirile au devenit publice, asistentele au început să fie sunate de persoane, care nu se prezentau și amenințate că vor fi detașate în alt colț al țării, respectiv copiii lor vor fi instituționalizați, dacă nu se supun măsurilor decise de manager.

Astăzi, medicul coordonator al unității, dr. Simona Simion, a fost contactată telefonic de către managerul interimar, dr. Nicușor-Florin Bîgiu și i s-a pus în vedere să își dea demisia.

În paralel, dl. dr. Nicușor-Florin Bîgiu a comunicat către presă că dna. dr. Simion Simona și-ar fi dat demisia alături de alte șapte asistente și infirmiere.

Adevărul este că nici dna. dr. Simion nu și-a dat demisia și nici alte șapte infirmiere, existând o singură demisie a unei asistente la nivelul unității.

Merită precizat că secția de la Zărnești a trecut anul trecut printr-o serie de controale, inclusiv auditul de acreditare al unității, care au fost finalizate cu o evaluare excelentă.

Nici în trecut nu au existat reproșuri cu privire la managementul unității conduse de către dna. dr. Simion.

Faptul că dl. dr. Nicușor-Florin Bîgiu înțelege că a încălcat legea, prin demiterea fără respectarea condițiilor legale a unui medic coordonator este subliniat de faptul că a ales să mintă opinia publică și presa cu privire la așa-zisele demisii.

Faptul că dl. dr. Nicușor-Florin Bîgiu înțelege să folosească o criză majoră, care afectează viețile tuturor românilor, pentru a plăti polițe este cel puțin iresponsabil.

Iar faptul că sugerează o demisie a cadrelor medicale cauzată de lașitate, va atrage cu siguranță consecințe legale, deoarece afectează grav imaginea medicilor, asistentelor și infirmierelor, care sunt creionate ca fiind niște dezertori în fața crizei.

Cât despre noi, opinia publică, ce părere am putea avea despre un astfel de personaj?

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry

13 Comments

 • IAD
  Posted March 31, 2020 3:23 pm 0Likes

  Daaaaaaaaaa, totul este o coincidenţă, mai ales apartenenţa politică a respectivului medic…

 • Dr. Psih. Aurora Simigiu
  Posted March 31, 2020 4:13 pm 0Likes

  O cunosc personal pe d-na dr Simona Simion.
  Colaboram profesional, eu fiind psiholog clinician .Pot afirma cu certitudine ca este un om de calitate, un profesionist desăvârșit, care n -ar dezerta de pe câmpul de lupta așa cum afirma acest manager de spital.
  Dr Simona Simion este apreciata de pacienți și nu merita sa -i fie pătată reputația!

  • Florin
   Posted July 31, 2020 5:42 am 0Likes

   Voi avea o surpriza in luna septembrie pentru toti medicii psihiatri si psihologii!

 • bigiu
  Posted March 31, 2020 5:02 pm 0Likes

  Stimate domn, doamna in cauza nu ocupa postul in baza unui concurs ci in baza unei numiri. Nu sunt Om politic si nici nu Imi doresc. Spitalul a fost dotat in baza resurselor proprii, odata cu epuizarea resurselor vom apela la isu. Nu conteaza cine sunt, ce sunt, platesc taxe. Am sanctionat orice abuz fata de pacienti psihiatrici. Nu sunt Om de afaceri. Informati-va va rog, nu va port pica. Cu respect, omul despre care ati scris

 • un ilustru necunoscut
  Posted March 31, 2020 6:06 pm 0Likes

  Stimate domn, nu sunt Om de afaceri nu sunt Om politic si nici nu Imi doresc sunt un Om care munceste si plateste taxe. Si asa Imi doresc sa raman un ilustru platitor de taxe. Medicul de care pomeniti ocupa postul in baza unei delegari nu in baza unui concurs. Amenintarile de care pomeniti nu Imi apartin. Apartin omului care le-a rostit. Nu e normal ca un Om care coordoneaza un serviciu sa ameninte personalul. Dna doctor in momentul in care o sa revina medic Primar poate sa candideze la conducerea sectiei. Cu respect, omul despre care ati scris

 • un ilustru necunoscut
  Posted April 1, 2020 6:35 am 0Likes

  Stimate domnule radoiu, cunoscand prevederile legii 95, in momentul ocuparii functie de manager am suspendat contractul de munca cu maternitatea – poate fi verificat acolo- pastrand Doar contractul de garzi platite, posibilitate prevazuta de lege. De asemenea contractul cu o institute de invatamamant superior este compatibil cu. Functia de manager. Activitatea in privat si activitatea cu studentii am sistat-o in momentul instituirii starii de urgenta. Reorganizarea sectiilor de psihiatrie cronici este prevazuta in adresa trimisa de dsp spitalului dupa declansarea planului alb.

  • admin
   Posted April 1, 2020 7:23 am 0Likes

   D-le. Bigiu, puteti sa imi confirmati in mod explicit, ca in perioada 18 martie 2019 – 18 martie 2020 nu ati desfasurat activitati remunerate la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Brasov in timpul programului de lucru de la Spitalul de Neurologie si Psihiatrie Brasov?

  • admin
   Posted April 1, 2020 7:37 am 0Likes

   Legea specifica: (1) Funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu:
   a) exercitarea oricăror altor funcții salarizate, nesalarizate sau/și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical în aceeași unitate sanitară, a activităților didactice, de cercetare științifică și de creație literar-artistică, cu respectarea prevederilor (…)
   În acest context, activitatea dvs. la cabinetul dvs. perivat este ilegală. Faptul că ați suspendat-o în perioada aceasta nu înseamnă că incompatibilitatea nu a existat anterior.

 • Balazs Horatiu
  Posted April 2, 2020 9:00 am 0Likes

  https://www.maternitatea.ro/ro/declaratii-de-avere-si-interese-2019/ Declaratia de avere nu ar trebui sa fie publica ?

  • admin
   Posted April 2, 2020 9:10 am 0Likes

   Aveti dreptate. Din pacate, asa cum spunea Orwell, unii sunt mai egali decat ceilalti.

  • un ilustru necunoscut
   Posted April 3, 2020 8:18 am 0Likes

   Nu detin functie de conducere la maternitate.

 • admin
  Posted April 3, 2020 8:28 am 0Likes

  Stimate d-le. dr., nicăieri în articolul meu sau în lege nu se precizează funcția de conducere. Numai activitatea.

 • Florin
  Posted July 31, 2020 6:26 am 0Likes

  Stergeti comentariile! Mesajul ramane valabil in luna septembrie voi avea o surpriza pentru toti medicii psihiatri, psihologii si acest cretin de manager!

Leave a comment