Permiteti-mi sa fiu misogin!

Permiteți-mi să fiu misogin!

Așa, acum că v-am captat atenția, să trecem la lucruri mai serioase. Acuzația din titlu mi se va putea aduce la finalul articolului de față, dar numai în lipsa unor argumente concrete. Deseori folosim poziționarea propriei persoane în interiorul unei minorități discriminate, pentru a distrage atenția de la criticile obiective și punctuale. Permiteți-mi deci să încep o scurtă serie de articole (impresii personale) despre candidații mai puțin cunoscuți la funcția de președinte al României.

De ce încep cu doamna Ramona Ioana Bruynseels (fostă Lohan, fostă Chirilă)? Ieri am fost surprins să văd un banner imens, acoperind un bloc cu 13 etaje din Brașov cu chipul (atrăgător, de altfel) al doamnei Bruynseels. Am văzut titulatura Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal (în traducere liberă, a ideologiei de partid, stânga/dreapta/sus/jos) și mi-am spus că mă voi documenta cu privire la subiect. Am uitat… (deh, vârsta)

Astăzi, deschizând Facebook-ul o văd pe doamna Bruynseels într-un instantaneu regizat (a se vedea imaginea încorporată în articol), admirându-și singura diplomă, pe care o deține și care nu este emisă de Universitatea Dimitrie Cantemir. Nu, nu mă înțelegeți greșit, sunt convins că Universitatea Dimitrie Cantemir a oferit României numeroși intelectuali de primă mână.

Revenim la cariera profesională a doamnei în cauză, care a cunoscut o ascensiune fulminantă după ce a schimbat job-ul de consilier juridic al corpului 4 Armată Cluj și s-a angajat la BCR. Între după o „încălzire” pe funcția de manager retail/corporate între 2005 și 2007 a deținut între 2007 și 2011 funcția de consilier al președintelui executiv BCR. Domnul, care a ocupat funcția respectivă, cu 21 de ani mai în vârstă decât ea și cu un venit declarat de 62.000 Euro/lună i-a devenit soț, iar acum principal finanțator al campaniei electorale.

Doamna (actualmente) Bruynseels declară că formează un cuplu cu dl. Bruynseels de mai bine de 10 ani, având două fete cu el. Adică din 2008, aproximativ 1 an după ce a ocupat funcția de consilier al acestuia. Cu toate acestea, doamna Bruynseels s-a măritat cu Ion Viorel Lohan, în 2010 și a divorțat de el în 2017 (declarând că s-a separat de fapt din 2012 de el).

Pe lângă aceasta, doamna Bruynseels este asociată la o firmă de divertisment din Ghana, împreună cu un consilier ALDE București și mai are mici participații prin Cipru. Dacă nici aceste afaceri, nici faptul că în acest timp doamna Bruynseels era angajată a guvernului României, fie pe funcția de consilier al ministrului apărării sau, mai recent, pe funcția de consilier al doamnei Dăncilă nu vă inspiră încredere, nu știu ce ar putea să o facă…

Departe de mine gândul de a pune sub semnul întrebării profilul moral al unei candidate promovate de partidului lui Dan Voiculescu și de doamna Grapini. Dar nu mă pot abține și trebuie să mă întreb: 280.000 de semnături de susținere? Sunt o grămadă! Sunt al naibii de greu de strâns! Ați văzut vreun cort într-o zonă centrală a unui oraș? Cunoașteți pe cineva, care a semnat pentru susținerea candidaturii doamnei Bruynseels?

De apreciat este singurul punct din proiectul ei politic: eliminarea imunității parlamentare. Lăudabil, popular, oarecum ironic, dat fiind faptul că dânsa face parte din partidul lui Dan Voiculescu și perfect utopic. În lipsa unei susțineri parlamentare, și a unor parlamentari dispuși să voteze pentru îndepărtarea propriilor beneficii, rămâne un slogan gol.

Până acum, doamna Bruynseels s-a remarcat prin declarația conform căreia Rusia este parte din NATO și prin susținerea ideii unui Pământ plat.

În loc de concluzii, permiteți-mi o remarcă. Privind-o pe doamna Bruynseels, am înțeles ce vrea să zică Mastercard: Priceless!

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry

0 Comment

Leave a comment