Te simti respectat? Te respecti?

Pentru mine, respectul de sine pornește de la a nu înghiți pe nemestecate informațiile primite din media. Atunci când șirul logic al unei știri este prea bine aliniat și se potrivește prea bine într-un context predefinit, ceva nu este în regulă.

De multe ori preferăm să trecem cu vederea informațiile, doar pentru că ni se pare că îl susțin pe candidatul „nostru”. Permiteți-mi să vă dezamăgesc. Nu aveți un candidat! Cercurile de influență au, iar voi, cu părere de rău, nu sunteți parte din ele.

Alexandru Cumpănașu. Un unchi, care și-a pierdut nepoata, un copil nevinovat. Pe măsură ce conturez mai precis portretul acestui personaj, încep să mă întreb dacă sărmana Alexandra a fost într-adevăr o victimă aleatorie sau dacă a fost un mesaj dur transmis d-lui Cumpănașu.

Primul semn de întrebare mi l-a ridicat faptul că, în interviul emoțional oferit imediat după moartea fetei, dl. Cumpănașu a punctat în mod repetat că șefii STS, SRI, DIICOT „mă cunosc și știu că voi muri cu ei de gât”. La acel moment, dl. Cumpănașu era doar un „oengist”. De unde să îl știe toți șefii de structuri?

Nu durează mult și descopăr că dl. Cumpănașu, prin Asociația pentru Implementarea Democrației a beneficiat de o susținere în valoare de 900.000 de Euro de la Ministerul de Interne. Se pare că tot Ministerul de Interne i-a asigurat sediul și logistica. Banii au venit în perioada Blaga – Oprea.Recent, asociația d-lui Cumpănașu a beneficiat de un grant de aproape 1.000.000 lei de la Ministerul Culturii. Nu mai revin asupra constantelor lamentații ale acestui minister cu privire la lipsa finanțării. Cert este că pentru dl. Cumpănașu s-a găsit un milion de lei.

De asemenea, este de notorietate apropierea dintre acesta și ambasadorul Rusiei la București. Ar fi păcat să ne oprim însă aici. Firul „Oengeurilor” este lung și străbate partide și întreg teritoriul țării. Firele se întrepătrund și creează conexiuni.

Astfel, ajungem la Dan Barna, viitor candidat la președinția României (cel mai probabil candidat pentru turul 2, alături de Iohannis). Pentru un candidat profund anti-sistem, dl. Barna are surprinzător de multe și bănoase contracte cu statul. Printre ele se numără unul în valoare de 220.000 Euro cu Ministerul de Interne, 78.000 Euro cu Ministerul Justiției, 22.000 Euro cu CJ Ialomița, condus de un notoriu baron local PSD.

Pentru un candidat anti- sistem și anti-PSD, dl. Barna beneficiază de o surprinzătoare susținere financiară tocmai din partea inamicului declarat. Să înțeleg doar că „banii nu miros”, sau că se pregătește scena pentru un nou act al eternei piese shakespeariene, conform motto-ului „Lumea întreagă e o scenă, Toţi bărbaţii şi femeile doar nişte actori: Au intrările şi ieşirile lor;”?În tot acest context apare Clotilde Armand. Ea ne delectează cu o listă a odraslelor șefilor partidelor aflate la putere, angajate pe diferite posturi la stat. Acțiunea este cunoscută din regie și se numește „dirijarea atenției”. Atunci când un regizor dorește să evidențieze un eveniment individual într-o scenă aglomerată, îl aduce în prim-plan pe protagonist și îi estompează pe figuranți. Iar în film, figuranții se pierd în decor… Doar protagonistul rămâne.

Din moment ce dna. Armand flutură lista de beizadele, eu nu am cum să mă uit la ce mi se oferă pe tavă, ci mă duc să arunc o privire în bucătărie. Nu de alta, dar înainte de a înghiți ceva, vreau să mă asigur că a fost gătit în condiții de igienă.

Bucătăria dnei. Armand este însă departe de a fi curată. Și pentru a demonstra acest lucru, voi prezenta tocmai cuvintele dânsei. Pentru cine nu știe, dna. Armand a ajuns în România în calitate de angajat al unei companii de stat franceze, angajate (pe bani foarte grei) să reprezinte România (oare?) în raport cu firma Bechtel (conform dnei. Armand: „Bechtel este o divizie a complexului militaro-industrial american, cu o cifră de afaceri anuală de 37 de miliarde de dolari, un sfert din PIB-ul României.”)

Continuăm cu declarația doamnei: „Directorii Bechtel se comportă diferit față de orice interlocutor familiar funcționarilor CNADNR sau firmelor românești. Aveau o atitudine de superioritate și exploatau situația avantajoasă în care se găseau, tratând statul roman ca pe un vasal, contractul Bechtel fiind efectiv un fel tribut plătit în virtutea unui tratat de vasalitate. În fata lor, statul roman avea nevoie de reprezentanți de calibru, pe care i-a pus la dispoziție firma Egis. Statul francez este mai puțin vulnerabil decât România în fata presiunilor altor state, iar firma Egis și-a exercitat întreg prestigiul și autoritatea unei firme de stat franceze în relația cu Bechtel.”

Cuvintele cheie din acest pasaj sunt „tratat de vasalitate”, „reprezentanți de calibru”, „întregul prestigiu și autoritatea unei firme de stat franceze”. Dincolo de orice dubiu se afirmă că România este un stat vasal. La acel moment vasal americanilor, care au primit România în NATO în schimbul unui tribut.

Doamna Clotilde Armand a venit în România ca și reprezentantă a unui alt suveran (căruia îi suntem vasali): Franța, respectiv UE. Iar dânsa nu își ascunde această poziție decât în spatele unui văl foarte transparent, lăsând clar să se întrevadă de unde vine originea puterii dânsei și pe cine reprezintă.

În tot acest context revenim la STS. A existat o licitație pentru implementarea unui sistem de localizare precisă. Suma este exorbitantă (un nou tribut). Licitația a fost câștigată de o firmă americană, dar conform spuselor d-lui Cumpănașu (un „oengist” foarte bine informat), la reuniunea de la Sibiu, dl. Macron i-ar fi sugerat d-lui Iohannis că oferta companiei franceze ar trebui să câștige, iar dl. Iohannis l-ar fi asigurat că așa va fi.

Pentru a nu vă plictisi mai mult cu detalii, voi trage aici linia. Avem un personaj apropiat Rusiei, care și-a pierdut în mod misterios nepoata, avem un personaj de carton, construit ca și sperietoare pentru alegerile prezidențiale și sume mari în joc pentru conglomeratele „militaro-industriale” franceze și americane. Deci, ne îndreptăm din nou către un blat la prezidențiale.

Dar nu vă faceți griji. Candidații pe care îi susțineți voi, sunt ai voștri și vă vor reprezenta interesele.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry

0 Comment

Leave a comment